Köpa Bostad
Bostadsrätter till salu i föreningen hittar du på Hemnet. Lägenheter i huset har adress Mariedalsgatan 6-10.

Om föreningen
I citynära och omtyckta Slavsta ligger Brf Boktryckaren 2 med sina 66 lägenheter uppförda 2007.

Området ligger i en lantlig miljö med närhet till naturen. I närliggande Vedyxaskogen finns fågelsjö, vandringsleder och ridstigar. 
Flertalet förskolor och skola upp till mellanstadium finns området. I Slavsta finns en populär pizzeria och närservice finns i Årsta centrum, ca en kilometer bort.Till centrala Uppsala är det ca 4 km och tar ca 10 min med buss. Utmärkt pendlarläge då man snabbt tar sig ut på E4 för transport norr- eller söderut.

Målsättningen för vår bostadsrättsförening är givetvis att alla skall trivas och känna trygghet och gemenskap i boendet.

 

Styrelsen beviljar dig medlemskap
En grundprincip för alla ekonomiska föreningar är att de ska vara öppna. Den som vill bli medlem får inte stängas ute. I en bostadsrättsförening är denna princip inte riktigt lika uttalad.

Styrelsen, som beviljar medlemskapet i bostadsrättsföreningen, prövar om köparen uppfyller de krav som finns i lag och stadgar. Exempelvis ska en medlem kunna fullgöra sina ekonomiska förpliktelser gentemot föreningen. Styrelsen får däremot inte vägra någon medlemskap med hänvisning till att han eller hon inte är svensk medborgare, kommer från ett visst land eller saknar förmögenhet. Det är dock tillåtet att vägra juridiska personer medlemskap i en bostadsrättsförening. Villkoret för att ditt köp av bostadsrätten ska bli giltigt är att du blivit antagen som medlem.

Styrelsen är skyldig att snarast, normalt inom en månad från ansökan, avgöra frågan och ge dig ett besked. Om styrelsen vägrar dig medlemskap blir överlåtelsen ogiltig och säljaren kvarstår som bostadsrättshavare. Du kan ansöka om prövning i hyresnämnden och hyresnämndens beslut kan överklagas.